Andres gode litteratur

Velkommen til Empeys litteraturanbefalinger

Et samlet overblik over anmeldelser findes nedenfor denne intro-tekstboks. Der er ikke et egentligt system i anmeldelsernes rækkefølge. De findes på siden i den rækkefølge, jeg har læst dem.

Bag Empey står forfatteren Mads-Peder Winther Søby.

Jeg  har til stadighed stor glæde af at læse andres gode litteratur…

anmelder, forfatter og digter: Mads-Peder Winther Søby

Jeg læser ganske meget – og lytte-læser også en hel del.

Derfor har jeg oprettet denne anmelderside. I menuerne øverst kan du blive klogere på mine udgivelser og mig – hvis interessen skulle opstå…

Mine egne skriblerier bevæger sig genremæssigt indenfor den såkaldte smalle litteratur. I den sammenhæng har jeg haft interesse i at læse og anmelde en del smal litteratur.

Smal litteratur er mange ting. Min erfaring efter at have læst rigtig meget af den er; at det meget sjældent er dårlig litteratur. Smal litteratur er nærmere værker, der af forskellige årsager ikke får en masse omtale og bevågenhed i medierne. Ganske meget i tråd med mine egne udgivelser.

Smal litteratur kommer ofte fra små forlag, eller fra selvudgivere. 

Det er disse bøger, jeg koncentrerer mig om med disse anmeldelser.

Velkommen til interesserede.

Og er du forfatter eller har interesse i at kontakte mig. Skriv da til nedenstående mail:

empey@empey.dk

.

Anja Nesgaard Dal – Når lysten får lov

 

Per Fjord – Hank; en gavtyveroman

Forfatter: Per Fjord

Udgivet: 2016

Forlag: Attika

Antal sider: 330
isbn: 978-87-7528-8694

.

Anja Duna – Damen i den grønne dragt

Forfatter: Anja Duna

ISBN: 978-87-998213-0-3

Forlag: Forlaget Skrivetid

Sideantal: 194

Udgivet: 2015

Bagside-beskrivelsen:

»Denne dag gjorde damen i den grønne dragt som alle andre dage: Bad om regningen lidt i ti. Fik den leveret midt i side 375 og skrev under på dankortkvitteringen med venstre hånd, mens hun knugede bogen i den højre.

Alligevel blev netop denne dag spiren til den første kæmpe omvæltning i hendes liv. Men det stod ikke skrevet i de bøger, hun læste.«

Damen i den grønne dragt lever en beskyttet tilværelse, understøttet af en solid arv. Hun tilbringer dagtimerne læsende på en café, hvis overlevelse afhænger af en gruppe skæve eksistenser. De narrer Damen ind i foretagendet, men ingen har forestillet sig hvilken person, der gemmer sig bag det romanlæsende ydre, eller hvordan hun reagerer på den uønskede forandring. Snart finder de forandringsuvillige cafégæster sig selv kastet ud på en omvæltende rejse. En rejse, som truer med at rykke grundlaget for deres eksistens fra hinanden.

”Damen i den grønne dragt” er en humoristisk roman om at finde balance og mening i tilværelsen og arbejdslivet, hvor det kan være svært at finde fodfæste, hvis man er lidt af en skæv eksistens.

Åge Skjelborg – Døden på vinger

døden på vinger og naziguldet

Del1:

En ung pige og to jævnaldrende drenge vokser op sammen i en dansk provinsby med den anden verdenskrig og efterkrigstiden som baggrund. De har ikke fået den kærlighed og tryghed, der kan hjælpe dem videre frem i livet og er i færd med at gå i stykker. De ekstreme forhold kræver, at de tre holder sammen og bliver voksne på rekordtid. Et vellykket, allieret flyangreb mod Gestapos hovedkvarter inspirerer dem til en berusende, men farlig leg. Hvad trekløveret har sat igang, griber ind i begivenheder, de ikke selv er klar over rækkevidden af. Men selv i en voldelig og bestialsk verden kommer hjælpen, før man mindst venter det.

Del 2:

Flere år efter bliver et medlem af samme trekløver trukket ind i en efterretningsopgave af en officer fra den allierede besættelsesstyrke i Tyskland og oplært som hemmelig agent. Spionteamet bliver hurtigt offer for Den Kolde Krig og efterretningsarbejdet bliver gradvist mere kritisk. Handlingen udspiller sig i det fortsat nazivenlige Nordtyskland under en dramatisk jagt på lyssky kommunistjægere og farlige naziforbrydere på flugt for loven og retfærdigheden.

Se hele anmeldelsen her

Empey anmelder

.

Nis Georg Bøgen – Pigen i den gule kjole

Pigen i den gule kjole

Forfatter: Nis Georg Bøgen

ISBN: 9788793063112

Udgivet: 2014

Sideantal 362

Beskrivelse:

Romanen er en handlingsmættet fortælling, der afdækker fire menneskers enestående forhold til hinanden. På trods af en grænseoverskridende forskellighed, udvikles forholdet mellem dem til en usædvanlig symbiotisk tilknytning. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi følger dem sammen oghver for sig, men aldrig er de uden for det imaginære synsfelt af hinanden.

Søren er romanens hovedperson, der fra opvæksten i et sønderjysk landsbysamfund i halvtredserne påbegynder en dannelsesrejse, som han ikke aner hvor fører hen. Begrebet dannelse – i ordets positive betydning – kender Søren ikke, så det er rene tilfældigheder, der bestemmer hans mentale og fysiske løbebane. ”Tilfældigheden” er en ung kvinde, en studerende, der på mærkelig vis krydser hans bane. Han bliver hendes ”projekt”. Men det slutter brat efter et par år, og Søren er forandret! Livet og tilværelsen fortsættes og udfordres i form af studium og karriere, som læseren følger på nærmeste hold. Alt udvikler sig optimalt, indtil…

Se anmeldelsen her

.

Morten Bracker – Besværgelsen

Bracker

Forfatter: Morten Bracker

ISBN10: 8799733919

Forlag: Nordrose

Udgivelsesår: 2014

Sideantal: 646

Beskrivelse:

“Der lød et hjerteskærende skrig om hævn. En sjælelig smerte gav genlyd op gennem sprækkerne fra en mørk fangekælder i den dybeste klippegrund under Alborz-bjergkæden, nord for det Persiske rige. Alene lå hun i det mørke, hun både forsvarede og frygtede. Det mørke hun ville nedkalde over alle de, der havde stjålet hendes frihed; stjålet hendes åndelige uskyldighed. Det sværgede hun.” Tre årtusinder senere, i dette øjeblik, ligger hovedpersonen blodig, forreven og døende i en frossen svensk skovbund nord for Stockholm.

Morten Bracker – Besværgelsen

.

Døden fra Milano

døden fra milano

Forfatter: Michael Næsted Nielsen

ISBN: 9788791867460/ 9788793419124

Forlag: Cadeau (2008) / gopubli.sh (2016)

Udgivelsesår: 2008/ 2016

Sideantal: 104

Beskrivelse:

Døden fra Milano er en dramatisk historie om anden verdenskrig som den foregik i Italien under diktatoren Mussolini. Giovanni på 12 år og hans storesøster, Franceska, på 14 år, får store problemer, da deres forældre bliver taget af Gestapo og de selv bliver jaget vildt i storbyen Milano. De er i livsfare og må flygte over hals og hoved.

Læs anmeldelsen i linket nedenfor

Døden fra Milano

.

Empey anmelder (tryk på linket)

Ole Strandgaard – Særlingens testamente

særlingen

Ole Strandgaard – Særlingens testamente

Forfatter: Ole Strandgaard

ISBN-13:9788799598212

Udgivelsesår: 1995/2014

Forlag: Lindhardt og Rinhof/ Malling og Strandgaard

Sideantal: 286

Bagsiden:

Mads Povlsen – nyligt fraskilt og weekendfar til to halvstore piger – skal vikariere som museumsinspektør på Tand Museum.

Næppe er Mads Povlsen ankommet til det jyske lokalsamfund, før han bliver involveret i en række sager: en speget affære om en arv til museet, kampen med bestyrelsen om at føje en moderne dimension til museet, personalets private problemer og – på den mere behagelige side – den buttede Bodil Bysted, journalist på lokalavisen.

Rigtig kaotisk bliver situationen da naturgasfolkene støder på et lig ude i mosen ved Tandåen. Et moselig, som kunne være i slægt med Tollundmanden, men som viser sig at være sprængstof både for museet og det lille samfund.

.

Michale Hørup Møller – Virus (Jensen nr. 1)

Virus titelbillede

ISBN: 13:9788799856008

Udgivelsesår: 2015

Forlag: Trykværket

Sideantal: 327

Bagsiden:

I juni 2014 springer Johan Krause ud foran et metrotog på T-Centralen i Stockholm. Han har de samme tegn på sygdom som ti mennesker, der tidligere på året blev ført ud af en barak i Ukraine.

Det er endnu engang tid til at indtage rollen som tophemmelig OPT-agent med kodenavnet Jensen. Aspiranten Persson slutter sig til Jensen i Stockholm og i en hæsblæsende jagt gennem blandt andet Sverige, Ukraine og Serbien forfølger de spor, der kan føre til opklaringen, der viser sig at være mere omfattende, end de havde regnet med.

Undervejs mobiliseres OPT-agenter fra andre lande, mens alle ressourcer sættes ind mod det, der viser sig at være en potentiel global trussel.Tiden arbejder imod dem. Det samme gør magtfulde firmaer og efterretningstjenester, mens Jensen og OPT forsøger at forhindre en pandemisk virus.

Empey anmelder – tryk på dette link

.

Tryk på linket for at se anmeldelsen:

Dorte Hummelshøj Jakobsen – Krystalnætter

Krystalnætter

ISBN-13:9788799574278

Udgivelsesår: 2013

Forlag: Candied Crime

Sideantal: 228

Beskrivelse: En familie flygter fra jødeforfølgelserne i Berlin, sikre på at friheden venter forude. Men vil det lykkes dem at skabe en ny, tryg tilværelse i Skandinavien?

Tredive år senere forsvinder tiårige Lars-Ole fra en søvnig landsby i Vendsyssel, og efter måneders efterforskning står politiet stadig på bar bund. Den snigende uhygge breder sig, da endnu en dreng forsvinder. Lars-Oles bedste ven har besluttet sig for at tage affære. Kan en stædig og intelligent dreng klare, hvad politiet har opgivet, eller må han også betale med sit liv?

Tryk på linket for at se anmeldelsen:

 Dorte Hummelshøj Jakobsen – Krystalnætter

Forlaget Empey er for tænksom, satirisk og humoristisk litteratur