Helt ude i Hampen – En skrøne

Ny udgivelse af Mads-Peder Winther Søby på trapperne.

Helt ude i Hampen – En skrøne

Endelig er skrønen klar – nu afventer den blot det tekniske, hvorefter det er muligt at købe den på nettet om en uges tid (udgivelsesdag omkring 7/3).

Vejledende udsalgspris er 89,95 – så ingen bondegård behøver blive solgt, for at læse denne paperback-sag på 112 sider.

Skrønen kan også bestilles i et signeret eksemplar hos forfatteren, for den rørende billige sum af 70,- plus porto. Bestil ved henvendelse på empey@empey.dk

Skrønen er en humor-fortælling, men også en kærlighedsfortælling til “egenart”. Den er derfor til advarsel; en del anderledes end tidligere skriblerier fra forfatteren. 

Skrønen er tænkt som en selvstændig del 1 i en planlagt serie af skrøner fra Hampen.

Følg opdateringer omkring skrønen og andre skriblerier på www.empey.dk og/eller på facebook (empey.dk).

Forlaget er som tidligere BoD.

(Billedet: er “preview” af bagside/forside)

preview - helt ude i hampen - en skrøne

Morten Bracker – Besværgelsen

Bracker

Forfatter: Morten Bracker

ISBN10: 8799733919

Forlag: Nordrose

Udgivelsesår: 2014

Sideantal: 646

Beskrivelse:

“Der lød et hjerteskærende skrig om hævn. En sjælelig smerte gav genlyd op gennem sprækkerne fra en mørk fangekælder i den dybeste klippegrund under Alborz-bjergkæden, nord for det Persiske rige. Alene lå hun i det mørke, hun både forsvarede og frygtede. Det mørke hun ville nedkalde over alle de, der havde stjålet hendes frihed; stjålet hendes åndelige uskyldighed. Det sværgede hun.” Tre årtusinder senere, i dette øjeblik, ligger hovedpersonen blodig, forreven og døende i en frossen svensk skovbund nord for Stockholm.

BESVÆRGELSEN er et episk og psykologisk spændingsdrama, der fører hovedpersonen fra de goldeste tinder i Alaska, over Freedom Square i Kharkiv til de svimlende højder på Takht-e-Soleiman i Iran; på flugt fra sig selv, higende efter hævn, over dem der har stjålet virkeligheden og især på jagt efter sandheden om sin fars uforklarlige forsvinden. En færd, der til hans forskrækkelse viser sig at føre ham helt ind i hjertekammeret af den mest hemmelige og formørkede løgn om selve menneskeheden.

I en storslået og nervepirrende kamp mod tiden, tvivlen og kærligheden drages han dybere og dybere ind i en labyrint af manipulation, bedrag og mord. Intet er, som det synes, og intet er længere sikkert. Det selvsamme, der oprindeligt førte ham ud over afgrunden, kæmper han nu for at forsvare med sit liv som indsats.

I BESVÆRGELSEN bliver du ført gennem et spind af konspirationer og bedrag, dybt ind i knoglemarven på menneskets sande identitet og helt ud på kanten af din fatteevne.

Empey anmelder:

Lad mig først og fremmest slå fast. Dette er et monumentalt værk. Alene omfanget er væsentligt. Jeg har ikke læst, men istedet lyttet til dette omfangsrige værk – det er knap 26 timers lytteratur! Det alene imponerer mig. At tænke sig, at holde tungen lige i munden til at skrive et så langt plot; det er en bedrift. Plottet er spændende og tankevækkende. Personskildringerne er ganske udemærkede, og på sæt og vis var jeg rigtig godt underholdt.

Jeg kan dog ikke lade være med at tænke; om lidt mere redaktionel finpudsning kunne have barberet en del sider fra rundt omkring. Litteratur er altid en smagssag, men jeg følte fra tid til anden, at der var et par gentagelser, samt at der var tekniske beskrivelser, som måske kunne være udeladt. Jeg syntes nogle ting blev skåret rigeligt ud i pap – hvilket måske er en selvmodsigelse i et plot, der iøvrigt er så svært som dette! Nå! Pyt med det – det er faktisk en rigtig god bog. Ingen tvivl om det.

Samtidig er det en tankevækkende bog, der kræver af læserne, at de er villige til at bruge både fantasien og de filosofiske evner, som de fleste af os har med i rygsækken. Jeg støvede f.eks. en gammel filosofieksamen af, i mit forsøg på at få helt håndfast fat i de store tanker som “virkelighed” og “intet”. Faktisk ledte plottet mine associationer i retning af den gamle 90’er film Matrix. Den drejer sig ligeledes omkring temaer som sandhed, løgn, verdens beskaffenhed og ikke mindst det at finde sig selv – at finde hjem.

Det her er en moppedreng, og en ganske udemærket bog, hvis man har rigtig god tid (eller som mig skal køre rigtig langt). Helt sikkert anbefalelsesværdig.

Empey.

Michael Næsted Nielsen – Døden fra Milano

døden fra milano

Forfatter: Michael Næsted Nielsen

ISBN: 9788791867460/ 9788793419124

Forlag: Cadeau (2008) / gopubli.sh (2016)

Udgivelsesår: 2008/ 2016

Sideantal: 104

Beskrivelse:

Døden fra Milano er en dramatisk historie om anden verdenskrig som den foregik i Italien under diktatoren Mussolini. Giovanni på 12 år og hans storesøster, Franceska, på 14 år, får store problemer, da deres forældre bliver taget af Gestapo og de selv bliver jaget vildt i storbyen Milano. De er i livsfare og må flygte over hals og hoved.

Empey anmelder:

Har nydt gennemlæsningen af den oprindelige udgivelse af “Døden fra Milano”. Jeg kan se, at bogen netop er udkommet igen – nu som e-bog. Derfor de to forlag og ISBN-numre ovenfor. Jeg synes det er fuldt ud med rette, at forfatteren har valgt at give den en omgang mere som e-bog. Det er en god bog. Det er ikke nogen lang bog. Egentlig tænker jeg, at den er velegnet til læsning af unge mellem 11-15 år. Bogen giver et lille, men alligevel kraftfuldt, udsnit af det kaos Italien befandt sig i under Mussolinis åg. Bogen omhandler de sidste dage inden de allieredes landgang under anden verdenskrig. Forfatteren formår, på den relativt korte plads, at skildre Giovanni og Franceska på en overbevisende måde.

Der er masser af vanvid i verden. Der er masser af uhyggelige historier at tage fat på. Lige netop en skildring af Italien under anden verdenskrig er jeg endnu ikke stødt på – alene derfor var læsningen interessant.

Jeg har læst i denne udgave (se billede)

2016-02-10 21.32.43

Som sagt er den nu kommet som e-bog med en anden forside…

Det er en let læst bog. Læs den evt. sammen med dit barn. Det er en god skildring. Det er samtidig en lille let overskuelig men givende historietime. En anbefaling til overskuelig og interessant læsning fra mig.

Empey

Særlingens Testamente – Ole Strandgaard

særlingen

Forfatter: Ole Strandgaard

ISBN-13:9788799598212

Udgivelsesår: 1995/2014

Forlag: Lindhardt og Rinhof/ Malling og Strandgaard

Sideantal: 286

Bagsiden:

Mads Povlsen – nyligt fraskilt og weekendfar til to halvstore piger – skal vikariere som museumsinspektør på Tand Museum.

Næppe er Mads Povlsen ankommet til det jyske lokalsamfund, før han bliver involveret i en række sager: en speget affære om en arv til museet, kampen med bestyrelsen om at føje en moderne dimension til museet, personalets private problemer og – på den mere behagelige side – den buttede Bodil Bysted, journalist på lokalavisen.

Rigtig kaotisk bliver situationen da naturgasfolkene støder på et lig ude i mosen ved Tandåen. Et moselig, som kunne være i slægt med Tollundmanden, men som viser sig at være sprængstof både for museet og det lille samfund.

Empey anmelder:

Mest af alt en hyggelig fortælling. Jeg bliver draget ind i Mads’ små som store problemer. Handlingen er langsomt fremadskridende, hvorefter den pludselig tager nogle gevaldige hop fra tid til anden. Bogen har nogle år på bagen, og det er faktisk befriende igen at blive hensat til 90’erne. Der er ikke noget prætentiøst eller intellektualiseret over tilbagesættelsen i tid – for denne bog er barn af den tid.

Den udgave af bogen, jeg har læst, er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof i 1995. Siden har forfatteren Ole Strandgaard selv genudgivet “Særlingens testamente” som e-bog. Hvorvidt der er rettelser eller ændringer i teksten, ved denne anmelder ikke. Forsiden er ny… . Det giver dog god mening, at bogen endnu engang ser dagens lys, andre steder end på biblioteket (hvor jeg fandt denne udgave).

2016-02-04 07.34.41

Som allerede nævnt, er man som læser hensat i 90’erne. Det giver noget naturligt og finurligt – det giver f.eks.god mening, at man ikke bare griber sin mobiltelefon og ringer til hinanden. At den ene mobiltelefon, der faktisk er med, er en gigantisk en af slagsen, og at den skratter og har en dårlig forbindelse (anmelderen husker godt den første tid med de nye opfindelser, der havde mere potentiale end anvendelighed…).

Desuden har man i selskab med hovedpersonen Mads fået lov at følge en mand på et genkendeligt spor i livet. Nyligt fraskilt, med halvstore børn, han nu skal forholde sig til på en ny måde. Et spirende forhold til en ny kvinde, og så endda et nyt arbejde oveni. Det ville være nok forandringer for enhver, men her er der også et lig i mosen oveni… . Bogen med Mads som hovedperson giver tanker i retning af Henning Mankells Kurt Wallander. Ligesom hos Wallander, får vi med Mads, mange detaljerede overvejelser omkring selv små gøremål i løbet af dagen. Det giver fortællingen et troværdigt skær. En meget hyggelig fortælling, der kan anbefales.