Tong den vise Drage

Tong den vise drage

Forfatter: Mogens Sørensen

Udgivet: 2015

Antal sider: 192

ISBN-13:9788740901856

Bagsideteksten:

En samling eventyr og fantasynoveller.

I den kinesiske mytologi er dragerne gode væsener, der vogter over floderne, så der ikke bliver oversvømmelse, og lærer mennesker visdom. Den første, titelhistorien, og sidste historie er inspireret af myterne om dem. I titelnovellen er om et møde mellem en sådan god drage og en krigerisk drage, og hvordan de rodes ind i et oprør mod en tyrannisk kejser.

Derudover indeholder bogen to dyrefabler, den ene, Travhesten og Pakæslet, blev brugt til Folkeskolens afgangsprøve i 2008. De er fortællinger om mobning og intolerance.

Desuden BogPeter og SlapHans, der også er blevet anvendt i Folkeskolen, og er en kærlig parodi på de klassiske folkeeventyr, og Tidens Spørgsmål, hvor vi får lov at møde de oldgræske guder, der ikke forstår mennesker og deres holdninger.

Empey anmelder:

Jeg samler nærmest på små skæve og anderledes læseoplevelser – “Tong den vise drage” er så sandelig ingen undtagelse. Jeg har læst den over en længere periode. Bogen har været fast inventar på mit natbord i et par måneder. Faktisk er bogen slet ikke lang; den er slet ikke svær at læse, men den indbyder ligesom til løbende refleksion. Bogen består af små selvstændige historier. “Tong den vise drage” er en særegen blanding af levefilosofi med et østligt og mystisk islæt. Ofte er pointerne dunkle; og skal jeg vove en tolkning, uden at afsløre indholdet, så vil jeg mene at pointerne er den, at der er en multipluralitet af sandheder i verden. Altså; ingen enkeltstående og absolut sandhed kan beskrive verden og efterleves i det fyldestgørende…

Jeg anbefaler “Tong den vise drage” til alle læsere, med hang til noget anderledes. Med hang til noget letlæst (der dog sagtens kan strækkes over måneder som godnatlæsning). Læsere med hang til lidt mystik. Læsere der er nysgerrige på, hvordan sproget har en særegen måde, hvorpå det skaber sandheder…

2 tanker om “Tong den vise Drage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.