Susanne Borg Pedersen – Susan – en sydhavnsbisse

Susanne Borg Pedersen – Susan en sydhavnsbisse
Forfatter: Susanne Borg Pedersen
Titel: Susan – en sydhavnsbisse
ISBN: 9788771909623
Antal sider: 253
Udgivelsesår: 2018
Bogens bagside:
Susan – en sydhavnsbisse er inspireret af Susanne Borg Pedersens egne oplevelser i arbejderkvarteret Sydhavnen, på Vesterbro og som feriepige på en stor gård på Stevns.
Vi følger Susan på godt og ondt, fra hun som otteårig i 1959 flytter til Sydhavnen frem til hendes konfirmation i 1965. Romanen tegner et humoristisk tidsbillede med masser af sydhavnsstemning og sjove anekdoter, som mange vil kunne genkende.
Mads-Peder anmelder:
Jeg blev kontaktet med henblik på anmeldelse af bogen Susan – en sydhavnsbisse. Jeg takkede ja. Bogen er en af de bøger, som der udkommer en del af i disse år, der er i en intim balancegang imellem erindringer og romanen. Jeg ved faktisk ikke, om den genre har et selvstændigt navn, men ja – det beskrives nok ganske godt som en hybrid. Den giver indtryk af at være erindringsbåret, og dermed også uden decideret klimaks i fortællingen. Fortællingen er i et jævnt tempo fra start til slut. I romanen nævnes Lille Per, og ligesom de klassiske Far til fire film, så er denne bog også mere nedslag i små som store begivenheder i hovedpersonen Susans liv, end en egentlig opbyggelig fortælling. Den minder en smule om en anden bog, jeg har anmeldt her på bloggen Merete Lolck – En rum tidSusan – en sydhavnsbisse har dog en stærkere fortællestemme og også en mere nærværende formidling efter min mening.
Sproget er godt og fængende, og langsomt lod jeg mig faktisk opsluge af Susans oplevelser og det tidsbillede som bagsideteksten ganske rigtigt lover. Jeg er for ung til at have oplevet den tid, men den stemmer godt overens med fortællinger min mor også giver, af en svunden tid. Jeg var faktisk ganske godt underholdt – denne bog er simpelthen hyggelæsning og for nogen, nok en tur ned af memory lane.
Jeg forsøger altid at afkode, hvad de bøger jeg læser, vil mig. I dette tilfælde var jeg lidt i tvivl. Bogen er absolut flydende og med et godt sprog. Mest af alt, vil bogen nok ganske enkelt tegne et tidsbillede af en piges oplevelser i begyndelsen af tresserne. Det gør den faktisk rigtig godt.