Opfyldelse uden forventning

opfyldelse-uden-forventning

Forfatter: Claus Grymer

Udgivet: 2011

Antal sider: 137

Forlag: Forlaget Helle

ISBN-13:9788771147148

Bagsiden lyder:

En roman om endelig at finde sig selv og kærligheden.

Hovedpersonens tilværelse er ren opfyldelse, vil han gerne tro. Han er forfatter, endda med succes og hvad skal han med kærligheden, når han har litteraturen?

For mange år siden oplevede han ikke desto mindre den store forelskelse. Den fylder tilsyneladende meget, i og med han på et tidspunkt skriver en roman om denne sin ungdoms glæde.

En aften med snestorm bryder en kvinde ind i hans lukkede verden. Og alting bliver anderledes.

Sent i sit liv vover han at udsætte sig selv for både lykken og sårbarheden.

Empey anmelder:

Jeg har for et par dage siden læst denne lille perle færdig. Jeg vil med det samme opfordre alle til at læse den. Den er så smuk på sin egen stille facon. Det er et fantastisk lille værk om at turde. Om at turde give livet lov til at udfolde sig.

Mennesker, som de er flest, lukker sig med alderen mere og mere om deres egen opfattelse af tingenes tilstand. Der er noget smukt i, at turde åbne øjnene, selvom man har lukket dem for sider af sig selv igennem lang tid. At opleve et menneske helt i sin egen vold, som tør at give sig i omstændighedernes og et andet menneskes vold istedet. Det er det, denne roman viser. At selv fra uforudset kant, så kan der komme fornyelse og livsændringer.

Det sker jo ikke altsammen uden sværdslag. Det kræver nemlig sit, at ændre på indgroede holdninger og livsopfattelser. Man har en opfattelse, lige indtil man får en ny…

Claus Grymer skriver smukt og poetisk. Alene sproget gør dette lille værk læseværdigt. Den har en rar syntaks og er troværdig på sin stille og næsten insisterende facon. Desuden – den er næsten pedantisk med at skildre små detaljer fra oplevelser i nuet og hverdagen. Alt sammen krydrer den en fin fin læseoplevelse. Her er det ikke spænding, som er på programmet. Det er det lille pedantisk levede liv, som er sat på fine sproglige linjer. Og; så er der jo kærlighed. Det gør, at alt det pedantiske alligevel glider ned med en god smag i munden.

Empey.dk

Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys

Helt ude i Hampen - Fodbold og Old Boys

Jeg er en stolt forfatter.

Min nye skrøne er netop pr. september 2016 landet i handlen:

Kort beskrivelse af skrønen

Anders L. Kjeldsen er igen på spil. Nu er det i rollen som træner for en broget flok Old Boys spillere i Hampen. Der skal tænkes i utraditionelle strategier, hvis Hampen skal vinde over formstærke Ejstrupholm. Anders forestiller sig at fire angribere og en boksspiller er løsningen …

Der er blot et problem: Hampen IF’s Old Boys hold står uden en back. Tilsyneladende kan den nytilflyttede fodboldfilosof i Hampen være løsningen på alle Anders L. Kjeldsens fodbolddrømme …

“Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys” er en selvstændig fortsættelse af “Helt ude i Hampen – En skrøne”.

Det er en (næsten) sanddru, grotesk og til tider morsom beretning fra overdrevet. Det er en kærlighedserklæring til landsbysamfundet. Det er en kærlighedserklæring til al egenart.

“Helt ude i Hampen” er en talemåde, der bruges flittigt i folkemunde. Det er også et sted. Hampen er en landsby i Midtjylland. Hampen er at sammenligne med andre danske landsbyer. Talemåden om det der er “helt ude i Hampen”, har noget tilfælles med skrønen. Begge henviser til det fantastiske, det usandsynlige, men vigtigst af alt; de har en sandhed med sig. Husk på det, næste gang nogen siger helt ude i Hampen til dig! Det kan være fantastisk, det kan være ufattelig pinagtigt, og det er garanteret forekommet. En skrøne er ikke løgn. Det er en fortælling der er tættere på mennesket, når det er mest uden maske..

Skrønen kan købes i signeret udgave direkte fra forfatteren for 100,- plus porto. (skriv og bestil på: empey@empey.dk)

eller på diverse bogplatforme som f.eks. her

Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys (køb gennem saxo)