Michael clasen – tripel salto

Forfatter: Michael Clasen

Titel: Tripel Salto

Forlag: BoD

Antal sider: 375

Udgivelsesår: 2019

ISBN: 9788743011873

Bagsideteksten:

Vellyst, sex, begær, attrå, liderlighed. Kaldet hvad du vil, det er dog en af de 7 klassiske dødssynder.

I den halvstore danske købsstad Haubjerg bor den tidligt pensionerede frømandssoldat – og nu privatdetektiv – Daniel Dreyer.

På det nyoprettede sportscollege i byen ankommer en purung dansk/japansk gymnastikpige, som tilhører verdenseliten inden for sin sport. Hun træner til sit store gennembrud med det umulige spring: TRIPEL SALTO.

Desuden får hun – uden at ville det – drejet hovedet af led på flere af byens mandfolk. Det får katastrofale følger, og Daniel Dreyer må tage sig af sagen.

TRIPEL SALTO er tredje bind om Daniel og Dødssynderne med synden vellyst som tema. Den kan læses uafhængigt af de foregående bøger.

Mads-Peder anmelder:

Forfatter Michael Clasen har gjort det igen. Tripel Salto er en meget vellykket krimi i rækken af dødssynder-krimier fra hans hånd. Jeg har indtil videre anmeldt alle krimierne fra M. Clasen, og imens jeg var meget imponeret over den første; Grådighedens pris, så var jeg ikke helt så imponeret over opfølgeren; Gourmand. Den slags er selvsagt en smagssag, ligesom så meget andet i livet. I Tripel Salto er M. Clasen efter min mening tilbage på sporet, og har skrevet en meget helstøbt fortælling. Noget af det der lykkes, når det lykkes godt for M. Clasen, er at fastholde et plot, lave sine små finurlige svinkeærinder, men ikke selv lade sig opsluge af afstikkerne (til dels skete det for forfatteren i Gourmand).

Man aner også en forfatter med et vist livskendskab. Der er nogle fine psykologiske betragtninger såvel som rent menneskelige. Forfatteren formår på overbevisende måde at beskrive, hvordan den unge dansk-japanske gymnast, gør mændene kulrede med sit eksotiske islæt og skønhed. Samtidig en indsigt i, at pigen slet ikke er sin egen tiltrækningskraft bevidst.

Yderligere har forfatteren igen givet detektiven Daniel en central rolle i fortællingen. Han er hovedpersonen, og derudover en fyr man kommer til at holde af. Man kan undre sig over detektivens held (eller uheld) med valg af profession i den halvstore købstad Haubjerg. Der sker igennem de første tre krimier fra Haubjerg, ganske mange forbrydelser, der kræver en detektivs særlige bevågenhed. Så noget roligt otium bliver det ikke til for den pensionerede frømand. Sådan er krimi-genrens natur, og når man læser bogen, så accepterer man fuldt ud, at der er usædvanlige omstændigheder på spil…

Mine varmeste anbefalinger af Michael Clasens – Tripel Salto. Den er bestemt værd at kaste sig over. Jeg foreslår, at man læser dem alle tre i rækkefølge, men har man ikke mulighed for det, så kan denne sagtens læses selvstændigt. Tak for den læseoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.