Hvad er Empey?

Forlaget Empey – dets oprindelse i en tåget fortid:

I min søgen efter et godt navn til først en hjemmeside og siden forlaget, så faldt valget på “Empey”. Domænet var heldigvis ledigt, det var kort og præcist -troede jeg.

Min kone har dog allerede spurgt mig, hvad tanken bag navnet Forlaget Empey er. Og, det var jo ikke meningen at forvirre. Empey har sin oprindelse i mig, forlæggeren Mads-Peder.

Navnet opstod, da jeg på en rejse i bl.a. Irland mødte en jævnaldrende amerikansk fyr. Vi talte om løst og fast, og smagte selvsagt, på det lokale udbud af øl. Denne amerikaner, ligesom alle engelsktalende jeg mødte, havde meget svært ved at udtale mit navn.

Mads-Peder, kan blive til mange sære og mærkværdigt artikulerede udtryk, men sjældent til noget jeg lyder. I min ungdom, blev jeg ofte kaldt M-P af mine venner. Jeg tilbød villigt mine initialer til mine nye bekendte, for at lette deres udtaleproblemer. M-P var langt lettere at udtale for engelsktalende, og sådan blev det. Prøv selv, udtal M-P med engelsk udtale…

For nogen, blev M-P mit navn, og hvor mange havde kaldt mig det, på min lange rejse, så havde ingen endnu skrevet det, ej heller havde jeg dengang tænkt det i en særlig engelsk udtalt skriftform…

Hvorom alting er, så efterlod mit kortvarige amerikanske bekendskab en tidlig morgenstund, vores fælles hostel, der havde tjent som logi for os i et par dage. Endog så tidligt,  at jeg endnu ikke var vågnet til dåd. På min rygsæk, der som altid stod ved siden af sengen, havde han efterladt en hurtigt nedgriflet seddel:

So long Empey“.

En tanke om “Hvad er Empey?”

 1. Hej Mads-Peder 🙂

  Min nye roman, “Uskyldig leg”, udkommer den 18. december 🙂 Må jeg bede mit forlag om at sende dig et anmeldereksemplar + presse materiale?

  I givet fald, hvilken adresse skal materialet sendes til?

  Venlig hilsen

  Michael Næsted Nielsen,
  forfatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Forlaget Empey er for tænksom, satirisk og humoristisk litteratur