Mads-Peder Winther Søby

Mads-Peder Winther Søby, digter og forfatter, født 1978. Har en uddannelsesmæssig baggrund som Cand. Mag i Idehistorie og Historie, samt Professionsbachelor som pædagog.

Mads-Peder debuterede i 2015 med novellen “De værste sår er de, der ikke bløder”. En dystopisk fremtidsnovelle, der henvender sig til både børn og voksne.

I 2016 fulgte han op med nogle lyriske betragtninger i “Digteren mellem linjerne”. I de lyriske betragtninger er det sårbare og identitets-søgende menneskes plads i den store fortælling i fokus.

Mads-Peder spænder bredt i forfatterskabet og lader sig ikke let indfange af bestemte genrer. Særligt humoren i bogserien “Helt ude i Hampen” (2016) har givet Mads-Peder en plads på det litterære landkort. Helt ude i Hampen er en genskrivning af den gamle skrøneform. Fortællinger katalyseres gennem fantasteriet til morsomme og nærmest episke fortællinger om livet i den lille flække Hampen. Skrønerne er ikke uden morale, men bliver aldrig moraliserende. Mads-Peder trækker i skrønerne på en fortælleform, som i særlig grad forfatteren Jørn Riel har anvendt.

Siden har han udgivet novellesamlingen “En skuffe fuld”  (2017), hvor håbet er omdrejningspunktet for de meget forskellige noveller.

I 2018 udkom han med romanen “Vi var mennesker i skyggernes tid”, om en ung sønderjydes sidste time i en skyttegrav under første verdenskrig. En barsk men også kærlig betragtning over livet i skyggen af en krig.

I foråret 2020 udkom Mads-Peder Winther Søby med romanen “Verden er nu, håb og kærlighed”, Forlaget Empey. Den roman er lettest betegnet som filosofisk fiktion. En genre der kendes fra “Sofies verden”. Romanen bliver en legen med verdener og tanken om, at ikke kun litteraturen påvirker læseren, men at man måske – måske, kan træde ind i litteraturen som læser og forfatter og påvirke den vej rundt…

Læs eventuelt mere om værkerne i menuerne ovenfor.

Mads-Peder er bosidende i Juelsminde med sin kone og tre børn.

Verden er nu håb og kærlighed

”Livet er en flyvsk forståelse af fortiden sat i et helende perspektiv!” 

Verden er nu håb og kærlighed er delt i flere hovedspor. Det er en fortælling om en fars store bekymring for en datters ve og vel. Samtidig er det et skelsættende interview med en feteret aldrende forfatter omkring dennes debutroman. Hovedpersonen Maria tror, fortællingen handler om Margaret, den ene halvdel af et ungt par under 2. verdenskrig, men langsomt åbner nye perspektiver sig! 

Romanen forløber over syv dage med fordybede samtaler om en række af livets store spørgsmål. 

Kan de forskellige aktører, der arbejder under forskellige forudsætninger, nå målet om at bryde litteraturens lænker? Forfatteren bryder alle litterære regler og intervenerer i fortællingen ved at skrive sig ind i romanen. Spørgsmålet er, om det overhovedet hjælper?  

Dét, der først synes som separate fortællinger, tager langsomt form af en sammenhængende slægtskrønike for derigennem at blive en eksistentiel overvejelse om dét at være menneske, om kærlighed, om virkelighed, om fiktionen i fiktionen, og i hvilken udstrækning mennesket har et frit valg.  

Verden er nu håb og kærlighed, er rundet af genren for filosofisk fiktion, der måske er mest kendt fra bogen Sofies verden.   

.

Vi var mennesker i skyggernes tid

“Vi var mennesker i skyggernes tid”. Udkom 21. marts 2018

Vi var mennesker i skyggernes tid følger vi en ung sønderjyde i en tysk skyttegrav under 1. verdenskrig i den sidste time inden angrebet kendt som “ Den store tyske forårsoffensiv” i 1918. Hovedpersonen er en reflekteret ung mand og meget af den sidste tid, inden det farlige angreb, går med tilbageblik og refleksioner omkring livet, døden, kærligheden, kultursammenbrud, Gud og alt derimellem…

Køb f.eks. bogen hos Forlaget Brændpunkt

eller køb signeret eksemplar hos forfatteren til 199,- plus porto ved henvendelse på empey@empey.dk

.

En skuffe fuld


En lille, fin og spinkel tråd gennemstrømmer novellerne i “En skuffe fuld”. Umiddelbart peger novellerne i vidt forskellige retninger, men samler sig igen tematisk omkring en rød tråd, som er “håb”. Der er mange slags håb i novellerne – håbet om et bedre imorgen, om at finde sig selv, om kærlighed…

Novellerne er blevet til over en lang årrække og er både udtryk for skriveri igennem tid og overvejelser igennem forskellige faser i livet.

 
 eller evt. som e-bog
 
Du kan også købe et signeret eksemplar hos forfatteren ved henvendelse på empey@empey.dk

.

Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys

Helt ude i Hampen - Fodbold og Old Boys

Anders L. Kjeldsen er igen på spil. Nu er det i rollen som træner for en broget flok Old Boys spillere i Hampen. Der skal tænkes i utraditionelle strategier, hvis Hampen skal vinde over formstærke Ejstrupholm. Anders forestiller sig at fire angribere og en boksspiller er løsningen …

Der er blot et problem: Hampen IF’s Old Boys hold står uden en back. Tilsyneladende kan den nytilflyttede fodboldfilosof i Hampen være løsningen på alle Anders L. Kjeldsens fodbolddrømme …

“Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys” er en selvstændig fortsættelse af “Helt ude i Hampen – En skrøne”.

Det er en (næsten) sanddru, grotesk og til tider morsom beretning fra overdrevet. Det er en kærlighedserklæring til landsbysamfundet. Det er en kærlighedserklæring til al egenart.

“Helt ude i Hampen” er en talemåde, der bruges flittigt i folkemunde. Det er også et sted. Hampen er en landsby i Midtjylland. Hampen er at sammenligne med andre danske landsbyer. Talemåden om det der er “helt ude i Hampen”, har noget tilfælles med skrønen. Begge henviser til det fantastiske, det usandsynlige, men vigtigst af alt; de har en sandhed med sig. Husk på det, næste gang nogen siger helt ude i Hampen til dig! Det kan være fantastisk, det kan være ufattelig pinagtigt, og det er garanteret forekommet. En skrøne er ikke løgn. Det er en fortælling der er tættere på mennesket, når det er mest uden maske.

Køb “Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys” på f.eks. saxo

køb skrønen på saxo gennem dette link

eller som e-bog her

Eller bestil et signeret eksemplar direkte fra forfatteren

(skriv og bestil på empey@empey.dk) for 70,-  plus porto

.

Helt ude i Hampen – En skrøne

Helt ude i Hampen titelblad1

Fem venner skal på langtur til Polen efter svinekød. Anders L. Kjeldsen, den uformelle leder af denne gruppe af mænd, har blæst til kamp mod et komplot. Et komplot af svinestreger der implicerer alle fra “bonde til de onde”. På vejen mod missionen bliver det pinagtigt, grinagtigt og krampagtigt, før vennerne forventer noget saftigt …

Forviklingerne er mange, og ruten er af omveje. De fem venner udsættes for adskillige strabadser. Det er en (næsten) sanddru, grotesk og til tider morsom beretning fra overdrevet. Det er en kærlighedserklæring til landsbysamfundet. Det er en kærlighedserklæring til al egenart.

“Helt ude i Hampen” er en talemåde, der bruges flittigt i folkemunde. Det er også et sted. Hampen er en landsby i Midtjylland. Hampen er at sammenligne med andre danske landsbyer. Talemåden om det der er “helt ude i Hampen”, har noget tilfælles med skrønen. Begge henviser til det fantastiske, det usandsynlige, men vigtigst af alt; de har en sandhed med sig. Husk på det, næste gang nogen siger helt ude i Hampen til dig! Det kan være fantastisk, det kan være ufattelig pinagtigt, og det er garanteret forekommet. En skrøne er ikke løgn. Det er en fortælling der er tættere på mennesket, når det er mest uden maske.

Køb Helt ude i Hampen – En skrøne på f.eks. saxo.com

Nu også som e-bog til endnu billigere penge… E-bogen på Saxo

Eller bestil et signeret eksemplar på mail empey@empey.dk for 70,- plus porto.

.

Digteren mellem linjerne

Digteren mellem linierne

Hvad er der mellem linjerne?

Forfatteren giver i disse “lyriske betragtninger” et humoristisk og alvorligt ment bud på “den store fortælling” – den fortælling som væver tråde mellem detaljerne og helheden.

Det er en kraftfuld digterstemme, der på befriende vis vælgerat give sine betragtninger en lyrisk stemme. Det bliver til en digterisk samklang mellem prosa og lyriske beskrivelser af livets magi.

Med betragtninger omkring drømme, lykke, kærlighed, børn, barndom og at turde sit liv, er der sat fokus på at se livet med åbne øjne.

Digterstemmen bliver bredt ud gennem poesien og hægtes igen fast i fortællingen gennem lyrikken.

I “Digteren mellem linjerne” holder prosaen lyrikken i hånden.

*

“De sværmeriske øjeblikke danner helheder, der i genfortællingens forkortede udgave bliver livsanskuende”.

Køb “Digteren mellem linjerne”
(150,- plus porto; bestil på mail empey@empey.dk )
 
 
 
.

Forlaget Empey er for tænksom, satirisk og humoristisk litteratur