Martin Hans Jensen – Længe leve alfa-generationen

2016-11-16-13-41-52

Forfatter: Martin Hans Jensen

Udgivet: 2016

Antal sider: 114

Forlag: BoD

ISBN: 978-87-7114-009-5

Bagsideteksten:

Ville du leve for evigt, hvis du havde mulighed for det?

Stop lige op, og tænk det ordentligt igennem. Du står ved en korsvej. Hvis du går til højre, vil du leve, ældes og dø, som du gør i dag, men hvis du går til venstre, vil du forblive ung og frisk, og leve for evigt. Hvilken vej ville du vælge?

I “Længe leve alfa-generationen” følger vi 26 årige Mikkel, som bor i København i året 2036. Mikkel er ikke som alle de jævnaldrende venner. Mikkel elsker sin mikrobølgeovn, sit 8-16 job, sine LP-plader og sin gamle cykel. Mikkel er gammeldags i sin tilgang til livet, og det er ikke altid nemt, når man lever i år 2036, hvor nye smarte teknologier er indbygget i alt og alle, og man står på tærsklen til en helt ny evolution …

Mads-Peder anmelder:

Martin Hans Jensen har begået en rigtig spændende bog i “Længe leve Alfa-generationen”. Bogen virker og er overkommelig med sine blot 114 sider. Den er skrevet i et let tilgængeligt sprog, hvilket understøtter, at den er lige så meget henvendt til børn/unge (som til voksne). Det ændrer dog ikke på, at det er en rigtig vedkommene bog. Den er åbenhjertig og diskuterende omkring emnet “evigt liv”, det at følge med tidens udvikling og så er den ikke moraliserende. Martin Hans Jensen formår at lave en åbenhjertig beskrivelse igennem hovedpersonernes tanker og handlinger, om både fordele og ulemper ved de teknologiske landvindinger i bogens univers, som foregår i en ikke al for fjern fremtid.

Man kommer aldrig rigtig under huden på hovedpersonerne, men det er vist heller ikke meningen. Forfatteren ønsker at diskutere etikkens fortsatte eksistens i den fagre nye verden, som vi jo allerede har taget hul på. Den er omkring os, i en rivende og konstant udvikling. Det kræver eftertænksomhed, og det kræver nogen, som bogens tre hovedpersoner, der stadig ønsker at kæmpe for det menneskeliges plads i en teknisk verden. Bogen har ikke egentlige mellemmenneskelige konflikt-elementer, hvilket forfatteren styrer behændigt udenom. Konflikterne, når der er nogen, består af indre konflikter – kan man finde plads til sin pladespiller, når alting kan streames osv. Det er den slags konflikter/overvejelser der gøres – det lyder lidt søgt, men det giver faktisk overordentlig god mening i netop denne bog. Den er skrevet til unge, og den er skrevet med øje på at få dem til at tage stilling til den verden som omgiver dem. Den stillingstagen er lige så meget en personlig stillingstagen – og ikke en mellemmenneskelig konfliktsituation… . I hvert fald som udgangspunkt. Jeg kender det fra mig selv, omend jeg næppe er ung nok til at være målgruppen. Jeg sidder her og skriver denne anmeldelse på en computer, alt imens jeg er omgivet af arvestykker og andre nyere erhvervelser. Derfor har jeg også valgt at fotografere bogen ved siden af min olielampe… ,

Hovedpersonen siger:

“Jeg er den første generation, som måske skal leve for evigt. Jeg er alfa-generationen. Længe leve alfa-generationen.”

Hvad ville du ønske, hvis muligheden bød sig? Jeg ved, at jeg ikke ønsker evigt liv – men måske er det bare en forholdsvis ung (37 år) mand, der taler…

Mine anbefalinger herfra til Martin Hans Jensens “Længe leve Alfa-generationen”. Den er let at læse, giver stof til eftertanke og er spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.