Mads Aggerholm – Dødens Verden

2016-11-21-10-06-04

Forfatter: Mads Aggerholm

Udgivet:  2015

Forlag: BoD

ISBN: 978-87-71886-45-0

Bagsideteksten:

Rumkrydseren Gateway er på vej til en jordlignende planet, som jordens folk har givet arbejdstitlen ’New Earth One’. I begyndelsen troede man det var en ubeboet verden (ud over eventuelt dyreliv) som jordens milliarder af mennesker kunne overtage. Man begynder derfor at planlægge en ekspedition, som skal afgøre om denne planet egner sig til kolonisation. Men under studiet af kloden er man blevet klar over, at der findes intelligent liv og endda en moderne civilisation.Formålet med ekspeditionen ændres fra at være ren overtagelse, til at skulle skabe kontakt med de indfødte og indlede et handelssamarbejde. Jack Lee er en lettere fordrukken psykolog og antropolog på ekspeditionen, og han sættes til at analysere de sociale og samfundsmæssige forhold på planeten. Hvad Jack finder, er en nærmest paradisisk verden befolket af unge, sunde og smukke mennesker, og et samfund hvor kriminalitet, grådighed og egoisme ikke eksisterer. Men efterhånden som Jacks undersøgelser afdækker mere og mere af systemets virkemåde, opdager han at sandheden er en helt anden: Nogen forsøger tydeligvis at slå hele planetens befolkning ihjel, gennem et fantastisk svindelnummer der indtil videre har kørt i århundreder. Men hvorfor? Jack og hans ven, IT-eksperten Boris, kommer på en opgave som ikke er af de helt små. Og det bliver ikke nemmere af at det efterhånden går op for dem, at ekspeditionens virkelige formål ikke helt er hvad de tror…

Empey anmelder:

Dødens verden af Mads Aggerholm er en pageturner. Ingen tvivl om det. Jeg har læst samfulde 376 sider på meget kort tid. Det var så spændende og intens en oplevelse. Pageturner er ellers ikke altid en god ting i min læseverden – jeg kan lide at dvæle ved teksten. Denne gang fløj den dog afsted, og stadigvæk – jeg synes der er mulighed for at dvæle. At tænke sig, en verden uden frygt, kriminalitet og elendighed. Den ligger indenfor det muliges rumrejse i denne fremtidsskildring. Hvad er bagsiden af medaljen. Bogen bliver nærmest et statement om, at sandheden trods alt er bedre, end det dejlige, men falske blændværk…

Jeg var solgt til plottet, der virkelig holdt sammen på flyveturen igennem bogen. Jeg kom endda til at holde af anti-helten Jack, der både ryger og drikker for meget. Hjertet er jo på rette sted. En rigtig spændende læseoplevelse, der også tilbyder læseren nogle filosofiske overvejelser. Omkring at rejse i rummet. Hvad man måske kan forvente i mødet med fremmede jordlignende kloder, som er beboet af intelligent liv. Desuden, og det er vigtigt. Når og hvis den dag kommer, at mennesket reelt kan foretage disse rejser, som Jack og de andre er med på i denne Science Fiction fortælling, så stiller det store krav til vores tilgang til mødet. Vi ønsker ikke endnu en kolonisering, som vi har så mange rige eksempler på i menneskets historie – eller gør vi?

Mange tankevækkende spørgsmål rejses på og imellem linjerne i Dødens Verden. Samtidig synes jeg, at det er ganske befriende at mennesket kommer til andre verdener i denne fortælling. Lidt for ofte er det jo omvendt – at intelligent liv kommer til jorden og truer os. Menneskeheden er stadig, hvilket er et tema i bogen såvel som i virkeligheden, den største trussel mod sig selv.

Empey

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.