Per Fjord – Hank; en gavtyveroman

titelblad Hank en gavtyveroman

Forfatter: Per Fjord

Udgivet: 2016

Forlag: Attika

Antal sider: 330
isbn: 978-87-7528-8694

Bagsidebeskrivelsen:

Musiker, sanger og sangskriver: Hank William Jensen med hang til tårevædet Country & Western musik, kvinder, flasker og fest i gaden, og på evig flugt fra den almindelige, borgerlige ansvarlighed. Besat af tanken om at skrive sangen, der er den fuldendte banalitet. Han smides for gud ved hvilken gang på gaden af en skuffet og hysterisk kæreste. Han finder et lig hos en arabisk brugtvognsforhandler. En forsvunden datter dukker op i nattens mørke. Pludselig er det hele et uigennemskueligt virvar af misforståelser, løgn, vold og idioti…

Empey anmelder:

Jeg må bøje mig i støvet for Per Fjords roman Hank – en gavtyveroman. Det er altså veldrejet og meget underholdende. Det er en mærkelig blanding af spændingsroman og samfundskritik. Det er en hyldest til det frie liv – det frie musikerliv, og så er det samtidig en fudstændig og indædt dementi af muligheden for et sådant… Der er ikke plads til romantikere, der er ikke plads til det banale. Hverdagen, særligt for Hank og alle de andre i denne hæsblæsende fortælling, er alt andet end banal – den er dødsens alvorlig.

Plottet er mærkelig abrupt og spredt ud over løse ender… Ikke decideret forvirrende, men mere som et overskud hos forfatteren til at være ligeglad måske! Jeg mener et overskud. For det er en rigtig god roman; Som i det levede liv, så får man et væld af sidehistorier, hvor man kan fordybe sig i detaljer, der ikke har noget egentligt at gøre med det spændingsplot, som bogen også rummer. Mest læser jeg personligt i romanen en stilfærdig hyldest (en skål) til det frie menneske – her særligt en skål til utopien om det frie menneske. For som den virkelige amerikanske sanger Hank Williams, der døde ganske ung, så er der heller ikke en plads i verden til denne bogs danske pendant Hank William Jensen. Man slår sig på friheden, man slår sig på sidehistorierne, og man slår sig på den rodløse søgen efter det banale. Livet er alt andet end banalt, og så alligevel…

En meget anbefalingsværdig læseoplevelse.

En tanke om “Per Fjord – Hank; en gavtyveroman”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.