Opfyldelse uden forventning

opfyldelse-uden-forventning

Forfatter: Claus Grymer

Udgivet: 2011

Antal sider: 137

Forlag: Forlaget Helle

ISBN-13:9788771147148

Bagsiden lyder:

En roman om endelig at finde sig selv og kærligheden.

Hovedpersonens tilværelse er ren opfyldelse, vil han gerne tro. Han er forfatter, endda med succes og hvad skal han med kærligheden, når han har litteraturen?

For mange år siden oplevede han ikke desto mindre den store forelskelse. Den fylder tilsyneladende meget, i og med han på et tidspunkt skriver en roman om denne sin ungdoms glæde.

En aften med snestorm bryder en kvinde ind i hans lukkede verden. Og alting bliver anderledes.

Sent i sit liv vover han at udsætte sig selv for både lykken og sårbarheden.

Empey anmelder:

Jeg har for et par dage siden læst denne lille perle færdig. Jeg vil med det samme opfordre alle til at læse den. Den er så smuk på sin egen stille facon. Det er et fantastisk lille værk om at turde. Om at turde give livet lov til at udfolde sig.

Mennesker, som de er flest, lukker sig med alderen mere og mere om deres egen opfattelse af tingenes tilstand. Der er noget smukt i, at turde åbne øjnene, selvom man har lukket dem for sider af sig selv igennem lang tid. At opleve et menneske helt i sin egen vold, som tør at give sig i omstændighedernes og et andet menneskes vold istedet. Det er det, denne roman viser. At selv fra uforudset kant, så kan der komme fornyelse og livsændringer.

Det sker jo ikke altsammen uden sværdslag. Det kræver nemlig sit, at ændre på indgroede holdninger og livsopfattelser. Man har en opfattelse, lige indtil man får en ny…

Claus Grymer skriver smukt og poetisk. Alene sproget gør dette lille værk læseværdigt. Den har en rar syntaks og er troværdig på sin stille og næsten insisterende facon. Desuden – den er næsten pedantisk med at skildre små detaljer fra oplevelser i nuet og hverdagen. Alt sammen krydrer den en fin fin læseoplevelse. Her er det ikke spænding, som er på programmet. Det er det lille pedantisk levede liv, som er sat på fine sproglige linjer. Og; så er der jo kærlighed. Det gør, at alt det pedantiske alligevel glider ned med en god smag i munden.

Empey.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.