Citat om: Poesi og den store fortælling

“Faktisk så er jeg af den overbevisning, at det bliver ikke den udpenslende fagkundskab, det bliver ikke psykologien, eller medicinalindustrien med alle deres små piller, som kan fikse alt, som ender med at gøre verden til et bedre sted – det bliver poesien. Poesien med dens store fortælling, med dens håbefuldhed indlejret, den rykker i hjerterne, og når hjerterne pirres, så bliver holdningerne blødere. Det er jo derfor, at mange gamle mænd sidder og flæber, når de gifter deres datter væk – det er da fordi hjerterne pirres af den store fortælling, der glider ud og ind af årenes gang. Det er også derfor poesien kan noget ganske særligt nu, og til alle tider – noget særegent, som ikke noget andet kan. Den kan nemlig indkapsle forskellige tider for eftertiden. Poesien er den eneste brobygger af forståelse igennem årtusinderne, for den er i virkeligheden den eneste mediator imellem mennesker til at vise deres grad af affekt.”

Citat:

Mand, tør du dine tårer, eller mand, tør du dine tårer?

I skriveproces 2015

2 tanker om “Citat om: Poesi og den store fortælling”

  1. Følger dig fra du nu er startet som “lille mand” til du bliver en STOR FORFATTER.
    Stolt af have dig i min inderste vennekreds

    1. Tak Jette – føler mig allerede “stor” – følelsen af at kunne formidle mine skriblerier ud til verden, giver en enorm tilfredsstillelse. Følg endelig med, der kommer ganske givet mere til undervejs, og engang bliver jeg måske en udgivet forfatter ;-). Tusind tak for kommentar, og fordi du tager dig tiden… Knus Mads-Peder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.