Verden er nu

2015-04-12 15.31.39

Forfatter-note: Nedenfor et kort resume af bogen. Er interessen vakt, da tryk på linkene (markeret med grønt), for at læse de enkelte dele af romanen. I øjeblikket er linkene til romanen gjort inaktive – da manuspriptet ligger til vurdering hos et forlag! Kryds fingre…

Læs bogen teaser (læs; bagside)

Verden er nu er en roman delt i tre hovedspor. Maria er en ung radio-journalist, som interviewer M., en aldrende forfatter, omkring dennes debutroman. En roman der omhandler Margaret, den ene halvdel af et ungt par. Margaret og Ottos liv med hinanden begynder kort før 2. Verdenskrig og M’s roman er en skildring af Margaret der fra at være en ung kvinde under besættelsen udvikler sig til at blive en moden kvinde gennem de efterfølgende årtier.

Verden er nu forløber over syv dage, hvor Maria lader M. læse op af sin roman. Igennem Maria og M’s samtaler, forsøger Maria at give et indtryk af M’s tanker og følelser under tilblivelsen af romanen om Margaret. Samtalerne mellem M. og Maria følger to retninger, hvor den ene er en tilbagelænet filosoferen over livet i al almindelighed og det at blive gammel. Den anden retning samtalerne tager, er således fortællingen om humør og sindsstemninger under tilblivelsen af romanen – bl.a. M’s forhold til de to følgesvende Peter og Mads.

M. vedholder stædigt at styre samtalerne, til tider til Marias fortrydelse. Samtalerne om ungdom og alderdom, og det at færdiggøre en roman, samt oplæsningen af debutromanen væver sig ind og ud af hinanden. Hvad der først synes som separate fortællinger tager langsomt form af en sammenhæng, for til sidst at blive en eksistentiel samtale om det at være menneske, om virkelighed, om fiktionen i fiktionen og i hvilken udstrækning mennesket har et frit valg.

Indholdsfortegnelse

Dag 1, formiddag

Side: 1

9. april, 1940”

Dag 1, eftermiddag

Side: 26

Sommeren gik også i 1940”

Nu med barn og lidt mere voksen”

Dag 2, formiddag

Side: 35

Munch Christensen”

Krigen i kælderen”

Dag 2, eftermiddag

Side: 49

Årene gået godt”

Dag 3, formiddag

Side: 59

Margaret erklærer uretfærdigheden krig”

En lille glød bliver til en hytte”

Dag 3, eftermiddag

Side: 71

Nøgen som kvinde”

Jørgen Munch Christensen fortæller”

Dag 4, formiddag

Side: 78

Ørentvisten og det vemodige farvel”

Sygdom rammer”

Dag 4, eftermiddag

Side: 91

Generationer mødes næsten”

Dag 5, formiddag

Side: 98

”1995 artiklen”

Et brev der brænder”

Dag 5, eftermiddag

Side: 111

Farmor, historien om hatten og flaget”

Dag 6, formiddag

Side: 119

Dag 7, formiddag

Side: 126

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livet, kærligheden, erindringer og digtningen over den store fortælling, i et spænd mellem sandhed og historie