Ulrik Fackmann – Psykologisk grøn vandkande

Forfatter: Ulrik Fackmann

Forlag: Saxo Publish

Antal sider: 11

ISBN 13:9788740422764

Bagsideteksten:

En rablende rapsodi, skrevet på impulsen. “Psykologisk grøn vandkande” er et eksperimenterende langdigt inspireret af livet i Danmark anno 2017, samt Daevid Allen, Gilli Smyth, William Burroughs, Jack Kerouac, The Fugs & Ed Sanders og såmænd også Dan Turéll. Digtet er “anti-inspireret” af Jørgen Leth, Søren Ulrich Thomsen og nordisk melankoli.

Digtet er udgivet to gange før, men har først nu fundet sin endelig form.

“Tingene sættes på spidsen gennem en række absurde paradokser” (brugeranmelder Susanne F)

“En spændende dansk nyskabelse” (brugeranmelder Finn C 21)

“En fragmenteret udgave af Strunge, blandet op med en klassisk skolegårds rim” (brugeranmelder Claus H)

“Uden at sige for meget, siger det alt” (brugeranmelder Shirley A 66750)

“En grov fornærmelse mod alle danske haveejere” (Søren Byge, Danske Have Entusiaster)

Mads-Peder anmelder:

Digteren bag “Psykologisk grøn vandkande” Ulrik Fackmann har sendt mig et anmeldereksemplar. Jeg troede faktisk at e-bogen fra Ulrik dækkede over en reel samling af digte. Det viste sig dog at være et “langdigt” på blot 11 sider. Da overraskelsen havde lagt sig, gik jeg igang med læsningen.

Digtet blev læst flere gange. Min umiddelbare reaktion var smil på læben og en god stemning. Rimene er sjove og stikker lidt i alle retninger. Jeg overvejede mulige fortolkninger, men ingen af dem synes at passe helt… . Enten har jeg som læser ikke forstået digtet eller også er der slet ingen entydige pointer i digtet!

Digtet rummer noget om barndom, noget afsporet, noget død, noget om arbejde, noget om kærlighed til mænd.

Jeg tror, hvis jeg skal vove en analyse, at Ulrik Fackmann vil hylde det autonome liv, som ikke kan sættes på formel. At U. Fackmann ønsker at demonstrere livets udfoldelse… . Desuden tror jeg, at han er ironisk. Jeg var i hvert fald underholdt i 5 minutter – derefter læste jeg det hele igen. Og én gang mere (så sæt 20 minutter af…). Så man må sige, at digteren fangede mig ind, og fik mig til at dvæle ved teksten af 3 omgange…

En tanke om “Ulrik Fackmann – Psykologisk grøn vandkande”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.