Jørgen Moranis – Hopi-indianernes profeti

Forfatter: Jørgen Moranis

Forlag: Indian Hawk

Antal sider: 321

ISBN: 978-87-998020-2-9

Bagsideteksten:

Under en rejse til hopi-indianernes reservat i Arizona får den clairvoyante Liv Johannesen en besked, som må og skal udføres. En besked, som hopiernes profetisten har talt om i hundredvis af år. Men alvorlige forhindringer hjemme i Danmark udsætter hendes rejser.

En verdensomspændende organisation vil forhindre Liv, hendes ven Sergio Arcani og antropologen Christian Nørgaard i at udføre missionen. Mod alle odds rejser Liv og hendes venner alligevel ud på den skæbnesvangre tur, for at finde vejen til den indre jord.

Mads-Peder Anmelder:

Lige siden Jørgen Moranis udkom med Hopi-indianernes profeti sidste år, har jeg vidst, at den ville jeg læse. Beskrivelsen af bogen lød spændende, og jeg syntes også forsidebilledet var dragende. Jeg blev faktisk overhovedet ikke skuffet, og var ganske godt underholdt. Alligevel har jeg en mærkværdig fornemmelse efter endt læsning. Romanen arbejder sig frem til mange løse ender, efter min mening. Der er personer i bogen, som jeg ikke helt kan se betydningen af i den egentlige fortælling. Desuden er der personskildringer og episoder som jeg tænker, udelukkende skal tjene til at illustrere disse personers moralske karakter. Der er som sagt, sågår løse ender i historien… . Altsammen en sjov blanding, der ikke irriterer mig, men giver mig en følelse af et andet medie – nemlig filmens verden. Der er ligesom nogle sceniske skildringer, som minder meget om actionfilmen og dens præmisser. Når man så i øvrigt sammenblander mine betragtninger ovenfor med en følelse af endimensionelle hovedpersoner, som man aldrig kommer i dybden med, så har man en bog, der på mange måder går actionfilmene i bedene. Både i tempo og spænding. På sæt og vis virker det besynderligt med de lidt overfladisk beskrevne hovedpersoner, når nu netop omdrejningspunktet er “spirituel rejse”, “indre sjæleliv” osv. Hovedsagen er, at det virker for mig som læser. Jeg var som sagt rigtig godt underholdt igennem fortællingen. Jeg var fastholdt i spændingen om, hvor Moranis dog ville føre mig hen i denne sælsomme blanding af action, spirituel fortælling og science fiction… . Så tak for den oplevelse.

Enkelte steder halter korrekturen en smule – det kommer mest til udtryk i oversete ord og sætninger der ikke er blevet luget ud i, så der kommer nogle pleonasmer og lignende. Hopi-indianernes profeti kan anbefales. Det er en underlig hybrid imellem genrer og en blanding af både det romanen og den filmiske skildring kan. Jeg var underholdt.

Jakob Brodersen – Cellernes Memoirer

Forfatter: Jakob Brodersen

Forlag: Forlaget Radius

Antal sider: 250

ISBN: 9788792334718

Bagsideteksten:

Martin Børmer er 21 år gammel og interesserer sig for to ting: mads og sex. Han står i lære som kok på en lille, fransk restaurant i hovedstaden og bruger al sin fritid på at eksperimentere med nye kombinationer af smage og dufte.

Da han efter et uheld i køkkenet rammes af angstanfald og kvælende tvangstanker, viser det sig langsomt, at Martins lugtesans gemmer nøglen til tidligere generationers traumatiske oplevelser. Erindringer, der er lagret dybt i Martins underbevidsthed.

Cellernes memoirer er en forrygende og fascinerende videnskabsroman om mad, sex, evolution, civilisation og epigenetik.

Mads-Peder anmelder:

Jeg anmelder så langt fra alle bøger jeg læser. Denne bog var det som udgangspunkt ikke meningen, at jeg ville skrive noget ned om. Efter endt læsning er jeg dog kommet på andre tanker. Jeg var vild med den. Cellernes Memoirer er en perle… . Den var så velskrevet, godt skruet sammen fortælleteknisk og interessant i sit fabulerende tema, at jeg er helt solgt! Samtidig er det en bog, som jeg tror vil skille vandene blandt mulige læsere – enten køber man det fabulerende og kompromisløse i bogen, eller også vil man få en lang og svær læsetid… . Jeg købte den fuldt ud. På en omvendt og overraskende måde, så ender bogen med at være en art tidsrejsefortælling. Slet ikke i den klassiske “tidsmaskine-fortællings egenart”, men stadigvæk på en underholdende og tankevækkende måde.

Bogen er samtidig fortalt med et stigende spændingsmoment, og Jakob Brodersen formår både at holde spændingskurven for opadgående, uden at forfalde til dødvande – hvilket ofte er en svær balancegang. Desuden har bogen elementer af det livs-filosoferende, som jeg mener en god bog af denne slags skal have. Hvad er vi her for? Hvad er formålet? Den slags omdrejningspunkter formår Brodersen også at få plads til. Cellernes Memoirer er bare en fantastisk bog. Én af de læseoplevelser man må sige tak for. Tak for det.

Eva Andrea – Og jeg vågnede

Forfatter: Eva Andrea

Forlag: Simply Glow Publishing/BoD

Antal sider: 211

ISBN: 13:9788771883718

Bagsideteksten:

En ganske særlig nat forandrer alt. Eva Andrea møder den guddommelige Kærlighed – og hendes verden slår de første revner. Hun drages til at træde ind i stilheden, og ind i sit sinds underverden, hvor stikkende øjne venter i mørket.

Vil hun finde vej gennem sjælens mørke nat? Vil hun få mod til at følge sjælens kalden? Også når det koster mere end hun aner? Og jeg vågnede er en dybt personlig roman. Det er også fortællingen om enhver sjæl, der vågner op til sin sande essens,

og begiver sig ud på sin indre helterejse. Elsket og støttet af Kærligheden selv.

Mads-Peder anmelder:

Da jeg så Eva Andreas nye titel i handlen blev jeg straks interesseret og bestilte et anmeldereksemplar af bogen. Jeg tror det var forsiden og bagsideteksten i forening der pirrede min interesse (det er en rigtig flot bog). Jeg var egentlig ikke i tvivl om, at jeg ville få en spirituel bog i hænderne, da det fremgår tydeligt af beskrivelsen. Særligt havde jeg hæftet mig ved ordet “roman” i beskrivelsen af bogen. Roman-delen ved jeg ikke, om jeg føler bliver helt indfriet… . Givet er det, at det er en “personlig” skildring – jeg ville måske nærmere betegne det som en dagbog eller log. Det ændrer dog ikke på, at jeg faktisk fik en spændende oplevelse i selskab med Eva Andreas – Og jeg vågnede.

Bogen beskriver stilsikkert og med et roligt og afbalanceret sprog, der passer til bogens tema, hvordan en kvinde finder den indre styrke til at bryde op. Bryde op fra sit gamle liv, bryde op fra gammel angst og kaste sig ud i et nyt liv der matcher de ønsker hun har for et godt liv for hende selv og hendes familie. Jeg kan godt lide bogens tema om kærlighed, som den store drivkraft i verden. Det er jeg faktisk selv enig i, at den er. Desuden har bogen nogle vigtige pointer omkring det nødvendige i, at vi skal huske at få sjælelig og åndelig føde i hverdagen – det er ikke nok med det slaviske liv i spændet mellem tradition og arbejde. Nogle gange skal der tænkes nyt.

Ideen med en sjælelig rejse, hvor hovedpersonen bliver stillet en slags udfordringer/fordringer/oplevelser og derfra vokser som menneske og sjæl fungerer godt.

Egentlig tror jeg bogen primært henvender sig til kvinder. Som mand var jeg dog godt underholdt også. Særligt er der nogle universelle opgør med angst – bl.a. angsten for at miste sin elskede, som jeg tænker gør sig gældende for både mænd og kvinder. En fin bog, der er let læst, men som rummer nogle dybere spirituelle tanker om at rejse til det ukendte i både krop og sjæl. Tak for den oplevelse.

En SF’er på rim (i 2 dele)

*

En SF’er på rim i 2 dele

(del 1: “Ude i verden”)

*

Kloden smelter

Verden vælter

Sig i plastic

og et beskidt trick!

*

De som kan

lytter ikke til dem med forstand

Jeg forstår det ikke!

Hvad fanger deres blikke?

*

Er det Lamborghini?

Dyre vine og martini?

Politik skal ikke handle om mere til de rige

Mens vi lader flygtninge, syge og fattige skrige

*

Jeg bliver udskældt for at være idealist på venstrefløjen

Jeg ser røgen og hører dog støjen!

Fra ulighed og til den overbelastede natur

Så derfor annoncerede jeg mit kandidatur

*

Vi skal ikke gå i små sko

og lade alle tro

At rigtig velfærd

er dyrt og til besvær

*

Børnene er fremtiden

De ældre har den viden

At imorgen og igår

er den tid vi alle får

*

Anstændighed for de ældre så børnene kan opdage

Hvordan vi gerne vil behandles på vores gamle dage

Børnene gør ikke, hvad de får at høre

De gør, hvad de ser os andre gøre

*

En SF’er på rim i 2 dele

(del 2: “Den lokale virkelighed”)

*

Mit lille bidrag bliver i det kommunale

Jeg vil gerne sidde med i det byrådslokale

Mit slogan hedder:

“Et godt børneliv, er et børneliv med lige muligheder”

*

Min datter elsker at bade

ved stranden for enden af vores gade

Vi bor i Hedensted Kommune så smukt ved skov og fjord

Las os passe på det til hun bliver stor

*

Glade forældre giver glade børn

kunne man indføre “fleksibel arbejdstørn”?

Et mere fleksibelt arbejdsliv

kunne give mere overskud og mindre kiv!

*

Endnu en mærkesag

i digtet i dag

Så må vi finde de kroner

“Minimumsnormeringer i daginstitutioner”

*

Vi er en lille kommune

Vi må huske at zoome

Både ind og ud

på forskellige bud

*

Helt ærligt,

så kan vi noget særligt

Mennesker vil på ferie her

hvor naturen er nær

*

Lad os bevare vores natur

både for turister på tur

For vores børn, tilflyttere og os selv

flygtninge, verdensborgere med lidt held

*

Vi er en lille brik i et puslespil

om man vil

Kloden smelter

og vi må gøre vores inden verden vælter

*

Mads-Peder Winther Søby, 2017